Eğitimler ve Deneyim Paylaşımı
Program kapsamında başta “İklim Kampanyacılığı & Savunuculuğu” ve “İklim Krizi ile Mücadele” olmak üzere katılımcılara kapsamlı eğitimler veriyor, iklim krizi konusundaki en güncel bilgiler ile donatıyor ve başarılı savunuculuk deneyimleriyle güçlenmelerini sağlıyoruz.
Ayrıca, iklim ve kampanyacılık alanında merak edilen konularda da eğitimler ve deneyim paylaşımları organize ediyoruz. Bunların arasında “Lobicilik ve Hukuk Okuryazarlığı”, “Etkili İletişim”, “İklim Krizi ve İnsan Hakları”, “Kampanyacılık için Yapay Zeka Kullanımı” gibi konular da var. Ayrıca deneyimli savunucular ve kampanyacıları davet ederek katılımcıların onların deneyimlerinden faydalanmalarını sağlıyoruz.
“İklim Krizi ile Mücadele” Eğitimi: Bu eğitimde, iklim değişikliğinin nedenlerini, etkilerini ve çözümleri konuşuyor; neden “kriz” olarak adlandırdığımızı tartışıyoruz. İklim krizi ile mücadeleye dair güncel durumu, dünyadaki ve Türkiye’deki politika ve mekanizmaları inceliyor; iklim okuryazarlığını güçlendirecek kavramları tanıtıyoruz. “Net sıfır emisyon”, “karbon nötr”, “bir buçuk derece” gibi kavramları açıklayarak “iklim adaleti” ile iklim krizinin insan hakları ve iklim mülteciliği bağlamlarına değiniyoruz.
İklim Kampanyacılığı & Savunuculuğu Eğitimi: Bu eğitim kapsamında “Değişim yaratmak için kampanyacılık ve savunuculuk nedir?,” “Etkili bir kampanya nasıl tasarlanır?”, “Talep ve karar verici nasıl belirlenir?” gibi soruları yanıtlayarak yaratıcı kampanya stratejileri, iletişim taktikleri ve karar vericiye ulaşma yollarından bahsediyor, eğitim sonunda da deneyimli kampanyacılarla deneyim paylaşımı yapıyoruz. Katılımcılar kampanyalarını başlattıktan sonra ise kampanyanın yaygınlaştırılması ve imzaların artması, olası paydaşlar ve destekçiler, karar vericiye ulaşma gibi konular üzerine detaylı eğilip birlikte stratejiler hazırlıyor, takvim planlıyoruz.
Lobicilik ve Hukuk Okuryazarlığı Eğitimi: Eğitimde, iklim ve çevre alanında temel hukuk kavramları ve ilkeleri ile hukuki bilgiye erişme yöntemleri üzerine birlikte çalışıyor, politika süreçlerine nasıl etki edebileceğimizi, doğru karar vericiye doğru bir şekilde ulaşma yöntemlerini, bilgi edinme ve çevre hukuku hakkındaki temel konseptleri ve etkili lobiciliği öğreniyor ve bu konudaki kanal ve yöntemleri tartışıyoruz.
Etkili İletişim Eğitimi: Bu eğitim kapsamında iletişim taktiklerini ve doğru iletişim araçlarını kullanmanın inceliklerini konuşuyoruz. Haber değeri nedir, basın bülteni nasıl yazılır gibi soruları cevapladıktan sonra iletişim stratejileri üretme, sosyal medya kullanımı, içerik hazırlama, basın, medya, ünlü ve fenomen iletişimi, kampanya yaygınlaştırma gibi konularda basın ve medya ilişkileri konularında ekipteki uzman kişilerin deneyimlerini dinliyoruz.
İklim Krizi ve İnsan Hakları Eğitimi: Bu eğitimde iklim krizinin yıkıcı etkilerinin aslında bir insan hakları krizi olduğunu, iklim adaleti ve adil geçiş kavramlarını öğreniyoruz.
Kampanyacılık için Yapay Zeka Kullanımı: Bu eğitimde daha etkili kampanyacılık için hem metin hem görseller hem araştırma konusunda yapay zekadan destek almayı öğreniyoruz.