Değişim Elçileri 1. Dönem Etkisi

2023’te başlattığımız ve Ekim 2023 – Mart 2024 aralığında pilot uygulamasını yaptığımız Değişim Elçileri Programı, daha pilot dönemde etki yaratmaya başladı.

  • Programa 7 şehirden (İstanbul, Ankara, Eskişehir, Konya, Şanlıurfa, Zonguldak, Kayseri) 11 genç katıldı ve iklim krizi ile mücadele alanında 11 kampanya başlattı. 
  • Bu kampanyalara birkaç ay gibi kısa bir sürede 20 binden fazla kişi 50 binden fazla imza verdi. 
  • Kampanyalar kapsamında farklı şehirlerde 5 karar verici görüşmesi ve 4 imza teslimi yapıldı.
  • Kampanyalardan biri başarılı oldu ve 4 kampanya etki yaratarak önemli gelişmelere vesile oldu.

Görüşler

Değişim Elçileri Programı'na Katılanlar Ne Düşünüyor?

"Bu program kendime yeni ufuklar katmama, kendimi keşfetmeme ve kazandığım yeni ufukları çevreme, akranlarıma aktarma konusunda çok yardımcı oldu. Bu programda yer aldığım için çok mutluyum! Kampanya sürecimin her aşamasında, özellikle rektör yardımcımızla görüşürken, birebir iletişimde olmamız sürecin daha kolay ve eğlenceli geçmesine olanak sağladı. Bu program "iyi ki" lerimden biri oldu."

Berat Kurt
Berat Kurtİstanbul

“Hem eğitimler hem de 2 haftada 1 yaptığımız topluluk buluşmaları beni öyle besledi ki! Toplantılarımıza hep isteyerek geldim ve iple çektim. Benim kampanyamda bir gelişme olmasa bile arkadaşlarımın kampanyalarındaki gelişmeleri öğrendikçe benim de umudum, motivasyonum arttı. Artık okulda herhangi bir konudan rahatsız olarak herkese ‘kampanya başlatsana’ diyorum! Değişim Elçileri Programını, eğitimlerimizi anlatıyorum.”

Gözde Melek Çetin
Gözde Melek ÇetinAnkara

Kampanyamı başlatırken gerçekten de Konya’da iklim eylem planının açıklanmasına çok fazla bir etkim olacağını düşünmüyordum. Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Daire Başkanlığı ile görüştüm ve açıkçası, iklim eylem planının lanse edilmesini hızlandırdığımı düşünüyorum. Elbette benim sayemde yapılmadı eylem planı, ama bence kampanyama imza veren binlerce kişi bir itki oldu. Tüm süreçlerde program kolaylaştırıcıları ile birebir iletişimde kalmak ve her adımda birlikte hareket etmek ayrıca beni çok rahatlattı.

Dilan Etik
Dilan EtikKonya

Erişilebilirlik Aracı