ÖNE ÇIKAN KAMPANYALAR

Kaymaz'daki Madende Kapasite Artışı ve Atık Barajı İstemiyoruz

İliç’te yaşanan felaketi Eskişehir’de de yaşamak istemiyoruz! Eskişehir Sivrihisar Bölgesi’ndeki Kaymaz mahallesindeki maden alanı İliç’teki riskleri taşıyor. Kaymaz’da kapasite artışının ve 3. atık barajı projesinin iptal edilmesini istiyoruz. Göz göre göre bir felakete daha izin vermeyin!

İmza: 9312

Aşırı Sıcak Hava İnsanlar gibi Arıları da Kötü Etkiliyor

İklim krizi kaynaklı aşırı sıcak hava dalgaları, arıların tüm yaşam döngüsünü bozuyor. Bu, Şanlıurfa’da gıda üretiminin de bitmesi anlamına gelmektedir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin, sıcak dalgalarıyla mücadele eylem planı yapmasını istiyorum.

İmza: 8114

İklim Krizi ile Mücadelede Kadının Adını Unutma

İklim krizi ile mücadele politikalarında toplumsal cinsiyet faktörünün de dahil edilmesini talep ediyorum. Genç bir kadın olarak bu dünyada daha güvenli bir geleceğe erişmek için toplumsal cinsiyeti, özellikle kadın ve çocuk güvenliğini kapsayan iklim politikaları üretilmesini istiyorum.

İmza: 5973

İstanbul için Yeşil Dönüşüm: Bostanlarla Daha Sürdürülebilir Bir Şehir!

Yeşil ve sürdürülebilir bir İstanbul için birlikte adım atalım! Bu kampanyayı destekleyerek, İstanbul Belediyesi’nin çevresel sürdürülebilirlik ve toplum sağlığına odaklı adımlar atmasını talep ediyoruz. Değişim İçin Birlikte Olalım!

İmza: 8267

Zonguldak'ta
İklim Eylem Planı
Yapılsın

Daha fazla eğitim durumumuzda aksaklık yaşanmamak ve hem maddi hem manevi olarak daha fazla yıpranmamak için, iklim krizine bağlı olan fırtınalar için, Zonguldak Belediyesi bir afet kenti olarak derhal iklim eylem planı yapmalıdır.

İmza: 6261

YTÜ Karbon Nötr Üniversite Olsun, Kampüse Güneş Panelleri Kurulsun!

Rektör Tamer Yılmaz ve YTÜ Sürdürülebilirlik Ofisinden, Davutpaşa kampüsüne güneş panelleri kurmasını, enerji ihtiyacının bir kısmını panellerden karşılamasını, karbon nötr üniversite olma yolunda adım atmasını talep ediyoruz.

İmza: 5875

Türkiye’nin Buğday Ambarı Tehlikede. Konya İklim Eylem Planını Açıklasın

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerine sesleniyorum: Lütfen daha fazla gecikmeden, iklim eylem planını oluşturun, açıklayın ve karbon nötr olma yolunda zaman kaybetmeden emisyon azaltımına başlayın.

İmza: 5711

Ankara'da
Yeşil Alanlar
Artırılsın!

Ankara’nın daha yaşanabilir bir şehir olması için yağmur suyu hasadı yaparak yağmur suyunu toprağa kazandırdığımız “Yağmur Bahçeleri” uygulamasının hayata geçirilmesini Ankara Büyükşehir Belediyesinden talep ediyorum.

İmza: 5470

Anız Yakmayın,
Orman Yangınlarını
Tetiklemeyin!

Anızlar kompost edilip toprağa gübre olarak kazandırılırsa, hem toprak karbona doyacak hem de yakarak atmosfere salınan karbonu da toprağa hapsederek iklim krizi ile mücadeleye destek olacağız.

İmza: 2107

Erişilebilirlik Aracı